چیلی گیاهی؛ وعدهای گرم، مقوی و پر از رنگ و طعم
چیلی گیاهی سالم و خوشطعم ما با ترکیبی از سبزیجات تازه و ادویههای معطر، یک وعده سیرکننده و مقوی برای شام فراهم میکند؛ مناسب برای سرو با برنج یا داخل سیبزمینی تنوری.
به گزارش پارسینه و به نقل از bbcgoodfood، این دستور چیلی گیاهی سرشار از سبزیجات است و در عین حال طعم فوقالعادهای دارد. میتوانید آن را با برنج یا داخل سیبزمینی تنوری سرو کنید تا یک شام سیرکننده و مقوی داشته باشید.
مواد لازم:
- ۳ قاشق غذاخوری روغن زیتون
- ۲ عدد سیبزمینی شیرین، پوستکنده و خردشده به قطعات متوسط
- ۲ قاشق چایخوری پاپریکای دودی
- ۲ قاشق چایخوری زیره آسیابشده
- ۱ عدد پیاز، خردشده
- ۲ عدد هویج، خردشده
- ۲ چوب کرفس، خردشده
- ۲ حبه سیر، لهشده
- ۱ تا ۲ قاشق چایخوری پودر فلفل قرمز (بسته به میزان تندی دلخواه)
- ۱ قاشق چایخوری پونه کوهی خشک
- ۱ قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی
- ۱ عدد فلفل قرمز، خردشده
- ۲ قوطی ۴۰۰ گرمی گوجهفرنگی خردشده
- ۱ قوطی ۴۰۰ گرمی لوبیا سیاه، آبکششده
- ۱ قوطی ۴۰۰ گرمی لوبیا قرمز، آبکششده
- لیمو، گواکامولی، برنج و گشنیز برای سرو
روش تهیه:
مرحله ۱:
فر را با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد (۱۸۰ درجه با فن) یا گاز شماره ۶ گرم کنید.
سیبزمینی شیرین را در سینی فر بریزید و ۱/۵ قاشق غذاخوری روغن، ۱ قاشق چایخوری پاپریکای دودی و ۱ قاشق چایخوری زیره روی آن بریزید.
همه مواد را خوب مخلوط کنید تا قطعات سیبزمینی کاملاً به ادویهها آغشته شوند. با نمک و فلفل مزهدار کرده و به مدت ۲۵ دقیقه در فر بپزید تا نرم و پخته شوند.
مرحله ۲:
در همین حین، باقیمانده روغن را در یک قابلمه بزرگ روی حرارت متوسط گرم کنید.
پیاز، هویج و کرفس را اضافه کرده و به مدت ۸ تا ۱۰ دقیقه تفت دهید تا نرم شوند.
سیر لهشده را اضافه کرده و ۱ دقیقه دیگر تفت دهید.
ادویههای خشک باقیمانده و رب گوجهفرنگی را اضافه کرده، خوب مخلوط کنید و ۱ دقیقه دیگر بپزید.
مرحله ۳:
فلفل قرمز، گوجهفرنگی خردشده و ۲۰۰ میلیلیتر آب را اضافه کنید.
چیلی را به جوش بیاورید، سپس حرارت را کم کرده و ۲۰ دقیقه بپزید.
لوبیاها را اضافه کرده و ۱۰ دقیقه دیگر بپزید.
در پایان، سیبزمینی شیرین پختهشده را اضافه کنید.
با نمک و فلفل مزهدار کرده و با لیمو، گواکامولی، برنج و گشنیز سرو کنید.
این غذا را میتوان تا سه ماه در ظرف دربسته در فریزر نگهداری کرد.
روش تهیه با آرامپز (Slow Cooker):
روغن را در یک ماهیتابه بزرگ روی حرارت متوسط گرم کنید.
پیاز، هویج و کرفس را اضافه کرده و ۸ تا ۱۰ دقیقه تفت دهید تا نرم شوند.
سیر لهشده و قطعات سیبزمینی شیرین را اضافه کرده و ۱ دقیقه دیگر تفت دهید.
ادویههای خشک، پونه کوهی و رب گوجهفرنگی را اضافه کرده، ۱ دقیقه دیگر بپزید، سپس همه مواد را داخل آرامپز بریزید.
فلفل قرمز و گوجهفرنگی خردشده را اضافه کرده و خوب هم بزنید.
آرامپز را روی حالت کم (low) تنظیم کرده و به مدت ۵ ساعت بپزید.
لوبیاها را اضافه کرده و ۳۰ دقیقه تا ۱ ساعت دیگر بپزید.
با نمک و فلفل مزهدار کرده و با لیمو، گواکامولی، برنج و گشنیز سرو کنید.
ارسال نظر